CIMITIRUL ANIMALELOR de Stephen King

Nu cu mult timp în urmă am scris o recenzie despre SHINING, de Stephen King. Nu mă hotărâsem dacă merită sau nu acest scriitor, dar cu CIMITIRUL ANIMALELOR m-am convins. Ce poate fi mai frumos decât un roman horror citit noaptea, singura sursă de lumină fiind lampa, cu geamul deschis și afară bătând vântul? A?

Familia Creed se mută într-un orășel micuț, micuț numit Ludlow. Cred că toate cărțile lui Stephen King sunt despre o familie care se mută undeva. Hei, schimbarea e bună. Acolo, Louis, Rachel – soția lui – și cei doi copii, Eileen și Gage, mici amândoi, îl întâlnesc pe Jud Crandall și pe soția lui, Norma, cu care se împrietenesc imediat. De menționat și motanul familiei Creed, Church.
În ziua mutării, Ellie vede un deal în depărtare și îl întreabă pe Jud ce-i cu el. Acesta îi spune că este cimitirul animalelor și se oferă să o conducă. Toate bune și frumoase: ajung sus, sus încântați de priveliște, mai merg puțin și dau peste cimitirul animalelor, locul în care toți copiii își îngropau animalele moarte.
Totul merge bine o vreme, deși întorși din cimitir, cei doi soți ce ceartă pe tema morții. Louis crede că Eillen ar trebui să accepte ideea morții oricăruia dintre ei, dar Rachel, care avea fobia morții din cauza surorii ei, Zelda, moarte în copilărie, încearcă să își țină fiica cât mai departe de acest adevăr crud.
Lucrurile iau o întorsătură urâtă când motanul familiei, Church, moare călcat de camion. Jud îl sfătuiește să îl îngroape în anexa cimitirului animalelor – care era de fapt adevăratul cimitir, locul de veci al indienilor Micmac.
Dar Louis face o mare greșeală. Acel gen de greșeală pe care o faci cu un scop nobil, dar care, în adâncul tău, știi că va avea implicații mari pe viitor.

Din nou, complexitatea personajelor m-a surprins și am observat că trecutul lor, ca și în SHINING, se dezvăluie pe parcursul cărții.

Zău că Stephen King îți dă o anume stare de dependență. Ofofof, miercuri, dacă îngăduie timpul, iau Orașul bântuIT de la Iora :D. De-abia aștept.

Titlul Românesc: Cimitirul animalelor
Titlul original: Pet Sematary
Autor: Stephen King
Editura Românească: Nemira
Editura originală: Doublebay

Traducător:
Melodie: Grow Up – Hysteric Blue
Nota dată de mine: + + + + (din 5)

Reclame

3 răspunsuri to “CIMITIRUL ANIMALELOR de Stephen King”

  1. magykhurin Says:

    O alta carte geniala a lui SK! No comment! Si o alta recenzie ce merita laude! Din nou no comment!

  2. wikilife Says:

    Ai un blog foarte frumos. Te-am adaugat la blogroll! Tine-o tot asa!

  3. […] Recenzie realizata de Șorop Silvana […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: