O pagină…

La început a fost Nimicul. Și pe acolo plutea Punctul. De fapt nu plutea, era un punct singular, căci atunci nu exista spațiu, nu exista timp, punctul era singura chestie… din Univers. Nici exprimarea aceasta nu este bună, pentru că Universul era punctul, în afara lui nu era nici vid, nici spațiu. Era un punct tare mic, care îngloba tot Universul. La un moment dat… nu… aceasta presupune timp. În momentul 0 el a explodat . Punctul s-a dilatat cu o forță imensă și au luat naștere spațiul, timpul, dimensiunile, forțele naturale… ăsta a fost Big Bangul.

S-au creat elementele, s-au creat atomii, moleculele… ajungem la stele cu o energie imensă, pietre, oameni. Deci tot ce este acum Universul era înainte în Punct. Așa cred eu. Se poate să fie greșit, este ca și cum ai mânca albine ca să ai o fabrică în burtă de propolis, ar fi gândirea personajului lui Bram Stocker care hrănea păianjenii cu muște și păsările cu păianjeni apoi pisicile cu păsări și în cele din urmă mânca pisicile ca să aibă și viața muștelor, și pe cea a păianjenilor, și pe cea a păsărilor. Să își mărească existența. Da, se poate ca ideea mea să fie greșită, dar din acel punct a luat naștere în 15 miliarde de ani totul.

Îmi place să cred că suntem punctul, adică Universul. Că tot ceea ce pot face stelele putem face și noi, oamenii, bineînțeles, să găsim rezolvarea lui Cum?

Se știe că omul nu își folosește decât 5% din creier. Einstein folosea 7% (cifrele se poate să fie eronate, dar mai mult de 10% nu folosim, știu sigur). Făcând comparație, vă dați seama ce capacitate avem? Și cum ne risipim energia pe porcării?

Anunțuri

11 răspunsuri to “O pagină…”

 1. magykhurin Says:

  Doamne, cat de la tanc a picat articolul asta! :)) Credeam ca sunt singurul care are chef de discutii filozofice… Dar o data cu raspunsurile vin alte intrebari. Sa o iau in ordine. Da, universul era un punct si un punct era universul, dar de unde si pana unde era punctul?! De unde a aparut? Da, Dumnezeu… dar de ce a creat Dumnezeu un punct cu o energie imensa, cand Biblia tot debiteaza despre momentul creatiei?!! Si acum apare si o alta intrebare: Da, universul se extinde, dar pana cand? Cu siguranta, daca o luam logic, va avea loc si un Big Crunch… si atunci, dupa cum s-a dovedit (din nou cu semne uriase de intrebare) ce se va intampla? Se va repeta totul! Asta spun savantii… Dar de unde a pornit totul?
  5% din creier… My soul is chaotic and my mind is a hell!

  • vezi că m-ai provocat. O întrebare cere un răspuns și la câte întrebări ai tu acolo…

   Universul o poate lua în 2 direcții. Se dilată la nesfârșit adică este Univers deschis, sau va ajunge să se contracte, Univers închis. Limita dintre cele două este Universul critic. Problema e că Universul nostru este foarte apropiat de această limită, tipii ăștia nu fac altceva decât își dau cu presupusul și analizează fiecare opțiune. Dacă atinge punctul critic, gravitația nu va putea aduna la loc materia, deci se va dilata izotrop… la nesfârșit.

   Da să zicem că se contractă. În miliarde de ani – mai mult de 15, întâi trebuie să se oprească, apoi să înceapă contractarea – se va ajunge la punctul inițial sau, sau, nu va ajunge. Acum, nu găsesc pagina din carte să îmi reamintesc exact de ce, dar gravitației care atrage laolaltă materia i se opunea o altă forță… aici nu mai știu exact.

   să nu mai spun de ideea altor Universul legate prin găuri de vierme, stringuri, super-striguri ale ale ale..

   Ai înțeles ceva?

   Dacă ar fi să combinăm religia cu știința – ai observat că legenda Potopului se găsește în atât de multe culturi? dubios – eu zic că atunci când a zis să se facă lumină, a fost Big Bangul:) Și apoi o luăm cronologic și ne dăm seama cât de real este…

   Voila:)

   • magykhurin Says:

    Deci ai fost foarte explicita. Dar, cum afirmai si tu, acestea sunt simple teorii!
    Si acum legat de ultima parte: sa inteleg ce? ca adevarul religios fuzioneaza cu cel stiintific… „BLASFEMIE!” striga Biserica. Dar, ca de obicei, te dovedesti o persoana foarte rationala: nu te plasezi nici de o parte nici de cealalta!
    Dar intrebarile raman tot intrebari si raspunsurile tot nu exista!

   • da ce ai vrea? normal că sunt teorii, nu avem de unde știi adevărul, ti-as multumi daca l-ai gasi tu. Dar teoriile astea sunt foarte interesante:D

    Cineva a spus – nu mai stiu cine – „Secolul XXI va fi religios, sau nu va fi deloc.” Ă, nu știu ce legătură are… da’ mi-a venit. Religia e și ea bună la ceva, dacă facem o simbioză a tuturor zeilor iese oare adevărul?
    Mă întreb, cineva trebuie să-l fi inventat la început pe Ra… oare cum i-a venit ideea…:>

 2. Asta cu maxim 10% din creier, intotdeauna imi aminteste de Dune si de : Bene Gesserit, mentati si evident Kwisatz Haderach. Dune ❤

  • ASOIAF:)) ce puteam să răspund și eu?=))

   nu am înțeles de ce a pus atâta accent pe mentați. Erau ca niște sfetnici normali, deciziile alea bazate pe logică puteau fi luate de orice alt om din ziua de azi, darămite de peste mii de ani…

   • Nu e adevarat. ei gandeau in viitor . luau in calcul toooaaate posibilitatile. Un fel de Kwisatz bazat pe logica . E greu , foarte greu

   • vai, mi-ai amintit. „Greu, greu, greu, greu, greu, greu……” „Slab, slab, slab, slab, slab….”

    Îmi amintesc o fază, nu mai știu dacă era din film sau din carte când unul dintre mentați – nu mai știu care – spunea „am nevoie de toate detaliile, dacă nu am toate informațiile dau un verdict greșit” sau așa ceva:) Mi-a rămas în minte.

    P.S. – Șoc. Mi-a luat 20 de secunde ca să îmi amintesc cum se numea casa lui Paul :-S am uitaaaat, uitat, uitat nu îmi vine să cred. Nici nu mai știu cum se numea Trădătorul… L.. P… P- Trădătorul. Of:( Clar, trebuie să iau de unde am rămas cu Dune-ul.

   • Yueh, măi, Yueh:))

 3. legendeer Says:

  eu sunt multumit sa sist la discutia asta 😀 nu sunt eu genu filozof

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: