Un post scurt

Pentru că mi-a pierit tot cheful de a scrie unul lung. Oricum nu prea am timp să o fac, deși aș găsi dacă aș avea starea; sunt împărțită săptămâna asta în ‘nșpe mii de chestii… multe multe multe. Mai întâi de toate trebuie să termin Portretul lui Dorian Gray, apoi Regina elfă care, apropo, a venit azi :D. Știam ce este în momentul în care a sunat la ușă. Deci, citesc două cărți în același timp, chiar dacă nu prea îmi place să fac asta. Apoi urmează Talismanul puterii pe care l-am luat din excursie yee, terminând un milion în 2 zile și ajungând acasă cu un minus 5 lei. Apoi urmează o compunere, + chestiile de la școală.

Acum, ajungem la excursie…

… și spun că a fost ok. Începusem eu ceva mare, dar las acest ok, e mai… concis. Totuși, ca să nu fi scris degeaba ieri, o să mă lungesc. Puțin. Una din cele trei – nu le spun pe toate – cele mai vii amintiri e aceea în care ne-am rătăcit în pădure, eu, Andra, Iulia și Cătălia – asta pentru cei din 9B care-mi citesc blogul. Ne întorceam de la Sfânta Ana – foarte frumos 😀 – și ne-am hotărât să o luăm drept, nu pe șosea. Urcăm noi ce urcăm, cântând Un elefant se legăna…, pînă ne dăm seama că urcăm de prea mult timp. Dar continuăm, oricum vedeam o porțiune de copaci mai luminată și ne-am gândit că acolo e șoseaua. Dar nu. Încerc să sun pe cineva și îmi dau seama amuzată că nu am semnal. Așa că o luăm într-un final înapoi și ajungem de unde am pornit, cu deosebirea că din acel moment încolo mergem pe drum ca oamenii. Am cântat „Treceți batalioane române Carpații” – un sentiment sublim, mai ales că au trecut câteva grupuri pe lângă noi. Ardealul, Banatul, Crișana ne cheamă… ăsta e versul meu preferat.

… continuând. Hmm… atât. A, ba nu, am mai fost la prima școală românească, și anume cea din Brașov. Aici se face o pauză și ajung la drumul de întoarcere. I-am promis lui Răzvan că îi povestesc cum e Mafia și ca să nu mă repet i-am spus că scriu pe blog.

E un joc de cărți, de fapt 3% din el e joc de cărți. Sunt doi Killeri (As), un Polițist (K), un Mutilator (J), o Zână (Q), Cartofi (orice număr), un Copil(noi am pus 2) și Povestitorul.
Primii patru sunt indispensabili + Povestitorul. Când Povestitorul spune, toată lumea închide ochii. Primii se trezesc Killerii și își aleg o „victimă”, arătând-o cu degetul Povestitorului care stă cu ochii deschiși. Următorul se trezește Polițistul care întreabă tot cu degetul pe Povestitor dacă cineva este Killer, și primește un răspuns afirmativ sau negativ, dând din cap sau clătinându-l. Mutilatorul „mutilează” o persoană la gură sau la mână (nu poate vota sau nu poate vorbi), Zâna vindecă pe cineva, Cartoful nu face nimic, doar votează.
Apoi se trezește toată lumea. Iar de acum farmecul stă în a-i demasca pe Killeri, dând argumente și pornind tot felul de discuții. Când lumea se pune de acord că cineva este Killer, dacă sunt majoritate sau dacă nu mai este nimeni vizat, acea persoană iese afară, dar sub nicio formă nu spune cine este.
Apoi povestea este reluată, se culcă toată lumea, se trezesc Killerii și își aleg victima, apoi Polițistul ale ale ale.
Argumentele sunt în genul: „Eu cred că X este Killeir, pentru că atunci când a luat cartea a zâmbit și știm cu toții că lui îi plce să fie Killer.” sau „Eu cred că Y este, pentru că atunci când Killerii s-au trezit eu l-am simțit mișcându-se și șoptind ceva.” Iar X/Y trebuie să dea argumente contra pentru a scăpa.
P.S. – Copilul se trezește împreună cu Killerii, se preface a fi unul dintre ei și pe parcursul jocului încearcă să îi demaște fără ca vreunul să își dea seama că este Copil, de fapt.

Este un joc foarte drăguț și creativ. L-aș fi putut descrie mai mult, dar mă lungesc și am spus că e un post scurt. Aș exagera spunând că îți dezvoltă capacitatea de a argumenta și de a vorbi? Nu cred… oricum, este foarte inteligent. Apropo, se și minte.

Gata, am terminat povestirea excursiei, mda mda mda.

Am terminat o carte a unei fete din Spiru Haret – liceul, stați liniștiți – clasa a X-a. „Călătorie prin mintea unei adolescente”. E interesantă, deși nu pot spune că înveți mare lucru. Este genul de carte pe care o citești când vrei ceva ușor și este exact ceea ce spune titlul. Acum caut blogul scriitoarei – Ada Ioana Raluca Băceanu -, pentru că a spus că are unul. Dacă îl găsesc, poate mai apare ceva la blogroll. Oricum, în principiu mi-a plăcut. Au fost unele capitole pe care le-am citit extrem de repede, capitole în care nu mai exista nimic în afară de ochii mei și rândurile. Acum, depinde la ce te raportezi. Cred totuși că ar mai fi avut ce adăuga, mai ales că a fost scrisă într-o săptămână. Asta îmi amintește de Baltagul nuuuuu!!! Pentru cine mai e la liceu/încă în generală, ar fi drăguț dacă ați citi-o.

Buuuu. Am epuizat subiectele. O, nu , bineînțeles că mai sunt, dar hai să nu exagerăm mâncând o ciocolată întreagă și să ne vină rău.

P.S. – Mersi Aurelian că m-ai făcut să înțeleg Mafia înainte de excursie, că altefel mă plictiseam încercând să prind ceva.
P.P.S. – Regret, deși îmi promisesem ceva, că nu am mâncat gulaș unguresc, cică e bun. Nu mai aveau :-<

Anunțuri

22 răspunsuri to “Un post scurt”

 1. Salut, n-am mai auzit de tine de ceva vreme…

  Si la mine cred ca a ajuns Regina Elfa, am primit avizul, dar n-am putut sa merg la posta pentru ca ploua prea tare. Am auzit de Portretul Lui Dorian Gray, chiar planuiam sa-l citesc saptamana asta (stiai ca se face o noua ecranizare a cartii? – http://www.cinemagia.ro/filme/dorian-gray-43602/)
  Eu am mancat gulas unguresc. :)) Nu ma dau in vant, dar asta depinde de gusturi. poate tie ti-ar placea.

  Si n-am pus mana inca pe Talisman, dar… saptamana asta. Sper!

  • da, am auzit. Dar iar strică cartea cu filmul, Dorian este BLOND!!! Imaginează-ți ce nervi aș avea dacă la ecranizarea lui ASOIAF l-ar face pe Jaime Lannister brunet. Sau pe Cersei 8-|. Bine, nu o face pentru că știm cine e cine. Dar ideea doar….. Ți-am povestit de Jaime nu? 😀 Oricum, mi-ai spus că citeai :X:X

   Talismanul e pe ultimul loc. Am început Regina elfă și îmi place 😀 la naiba cu școala.

   • Nu citeam ASOIAF, adica am citit putin si n-a aparut bumul. Lasa, mai incercam, cu cartea-cartea, nu asa, in fatza monitorului. Pentru ca nu are farmec.

    Momentan, citesc… Jocurile Foamei :)) Iar. E prima carte pe care o citesc de doua ori, si, da, imi place, mult de tot :D.

    😀 Sa mai intrii si tu pe mess.

   • sunt pe mess. acum. hei, bumul la mine a fost dupa prima carte, deci…

    asoiaf sunt… primele 4 carti pe care le-am citit inca o data 🙂

 2. izell Says:

  te-ai distrat. o sa incerc si eu sa fac parte din „Mafie” , suna interesant. oricum, la naiba cu scoala ! 😐 Viata noastra s-a terminat e 15 septembrie, nu ?

 3. raluca Says:

  so..ai citit cartea mea. ma bucur ca ai spus ca este interesanta. sper totusi ca pentru unii sa fie si utila si nu doar un simplu chick-lit care sa ajunga prafuit in cine stie ce vreo biblioteca :-J. Uite ca ai gasit si blogul meu acum 🙂

 4. raluca Says:

  http://interview-with-a-vampire.blogspot.com

  [credeam ca apare cand dau comentariul ;)):-J]

  • mersi 😀 mă rog, sper să nu te superi, dar asta e părerea mea.

   vorbim.

  • Ionuţ Says:

   Bună, Raluca.
   Am auzit şi eu despre cartea ta şi mă întrebam de unde o pot achiziţiona? Nu am găsit mai nimic pe net şi cu atât mai puţin în librării. Mi-ai putea scrie un mail la ionut.o2405@yahoo.com ?
   Rog administratorul acestui blog să nu se supere pentru comentariu, dar din nu ştiu ce motiv nu pot comenta pe blog-ul Ralucăi.

   • trebuie să ai și tu blog ca să poți comenta pe blogspot. Altfel nu…
    Nu mă supăr 😀

   • și, dacă vrei, dacă nu îți răspunde – nu de alta, dar s-ar putea să nu mai dea pe aici – îi dau eu un comentariu să te contacteze…

 5. Ionuţ Says:

  MUlţumesc. Cu blogspot chiar nu ştiam. 😉

 6. Ma bucur ca a ajuns!

 7. antonia Says:

  astept si eu regina elfa:X:)
  si talismanul puterii,deci cartile alea au fost citite fara sa ridic ochii din carte:)
  aproape.
  excursia a fost absolut geniala,nai ce zice:X:X:X:X:X
  ma intreb cum o fi sa auzi pe cineva ca tsia citit cartea si chiar i se pare ca a iesit ceva din umila ta mana si minte8->
  oricum,citesti un cuvant,te conectezi la fluviul te intamplari si ideile se varsa singure pe foaie,e un univers creat de tine,traiesti in 2 lumi odta,e genial:X:X:X
  e o virtute asta,sa traiesti doar in cartea ta si sa iti desfasori sufletul in 237,451 sau 2 549 236 de pagini,si apoi sa il tiparesca cineva in foi:-??
  iar aberez…o iau pe campi:)
  sterge comentariul asta=))

 8. antonia Says:

  e suparatoare repetitsia aia ‘genial’, o sa zic divin de acum incolo:)

  • ce chestie, aveam impresia că mai scrisesem ceva în comentariul de sus….

   scrisesem „Inspirație??:>”

   nu nu, spune drăguț. E mai stoicistic.

 9. antonia Says:

  oh my god…foarte draguts:)
  stoicistic:)))))

 10. antonia Says:

  ms pt lma>:D<

 11. magykhurin Says:

  Iarta-ma! Am vazut postul de ceva timp, dar tata ma tot intreruope la calculator! Oricum, ms pt „Mafie”!!! O sa joc cat de curand! Mai intra pe mess pls…

 12. Aurelian Says:

  Cu placere Silvana… Oricum don’le… bine c-ai scris la P.S. ca altfel nu vedeam si nu ma puteam umfla in pene… ce s-ai faci… tu intrii seara… eu sunt frant dupa 5 ore de lene compresata consumata la lumina tortei care ii apartine de drept ‘ova’asului personaj principal din diferite jocuri… intru si eu seara pe mess… dau click la vreo 3-4 statusuri… si printre un guns’n’roses si 2 Hannah Montanta ( >.> ) dau de tine… si vad un post de 3 pagini care dupa primele propozitii ar trebui sa fie scurt… ma duc la sfarsit… vad si ultimele doua propozitii… si apoi caut posturi mai scurte… uite vezi unde te duce evolutia? in clasa a 11-a… lene si dorinta… dorinta de lene… si tu il crezi pe ‘ova’asu „profu mi-a spus vaca”… auzi la el… clasa a 11-a=destept… de fapt 11=1 langa 1… iar 8 intors e 0 langa 0… deci cu cat tinzi la 0 cu atat nivelul inteligentei tinde la infinit :->… matematica asta… ce-o mai iubesc =]… barlibarlibarlibuuuuu si uite ca aberez… ce naiba m-o fi apucat… papa mai… noapte buna don’le…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: