REGINA ELFĂ de Oana Stoica-Mujea

Este în mod clar cea mai bună carte din serie, cel puțin până acum. Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult și implicit nu mă așteptam să o termin atât de repede. Dubios este faptul că m-a captat de la prima pagină – de fapt, de la a doua, din prolog nu înțelesem nimic. Acum, la sfârșit, mă întreb de ce Oana vrea să termine cu Dinastiile. Practic… am devorat-o și a trecut ceva timp de când am mai avut reacția asta referitor la un roman.

Un lucru pentru care cred eu că o citeam atât de… însetată, e faptul că Yassuna tot nu apărea. Terminam un capitol, mă uitam la începutul următorului și ziceam: „Hai că poate apare acum”… și tot așa. Până la urmă s-a dovedit a avea un rol nu foarte important, chiar dacă ea era în spatele a tot ce se întâmpla, doar e personajul principal, dar se pare că aici a făcut loc altora. Acțiunea se petrece la un secol depărtare față de fosta carte, oricum, un timp îndelungat. Elfii au decăzut, s-au umanizat, Salmarinia a ajuns loc unde se întâlneau hoții. Relațiile dintre arkuzi și pitici au ajuns ca vai de ele, bine, asta e din cauza noii regine, Streea – personajul meu preferat (ha! mi-a plăcut sfârșitul:D) – și toți simt lipsa Yassunei, într-un fel sau în altul. Fhar-Dur se umanizează și el – veți vedea cum stă treaba asta. Conducătorul elfilor, Voron, ia decizia de a porni în căutarea Yassunei, pentru a reda poporului elf regina de drept, căci nici un elf cu sânge regal nu se mai năștea… și asta era de rău. Și odată cu el se mobilizează mai multe forțe pentru a o căuta pe elfă. Este nevoie de trei elemente pentru a o elibera din Turnul de Cleștar, reședința Morții.

Dar nu toți îi vor întoarcerea. Elpizii, mai exact regele elpid se teme de ea. Arkuzii la fel. Începe o cursă contra-cronometru, căci în timp ce regina elfă este prizonieră în Nimicul cel Alb, Echilibrul se deranjează, timpul însuși nu mai este la fel.

Un alt lucru care mi-a plăcut, în afară de acțiune, este profunzimea cărții. E plină de lecții de viață, mult mai multe decât în celelalte două cărți. Și personajele, cam toate, duc un conflict interior foarte vizibil.

Este o carte potrivită pentru toate categoriile de vârstă. Astfel încât, aici ajungem la o parte neplăcută, și anume anumite scăpări în limbaj… copilăroase aș putea spune? Dar pe lângă restul cărții pot fi ignorate, e prea bună ca să cauți cu lupa nod în papură.

Titlul Românesc: Regina elfă
Autor: Oana Stoica-Mujea
Editura Românească: Tritonic
Melodie: Ever dream – Nightwish
Nota dată de mine: + + + și trei sferturi înspre patru:)) (din 5)

Reclame

13 răspunsuri to “REGINA ELFĂ de Oana Stoica-Mujea”

 1. Multumesc pentru recenzie, Silvanna! Ma bucur ca ti-a placut, si a patra o sa-ti placa 😛

 2. magykhurin Says:

  Ahhh, mi-ai luat-o inainte! Cred ca public si eu recenzia maine… Cartea e fantastica!

 3. […] UPDATE: O recenzie a Elfei la Silvanna […]

 4. Cred ca ar trebui sa o citesc si eu.

 5. Foarte interesanta serie! Intr-adevar deosebita!

 6. raluca Says:

  am vazut cometariul. stiu , stiu. cartea o poti gasi doar la biblioteca liceului meu sau la mine/editura. multumesc. vorbim pe mess>:D<

 7. izell Says:

  O comand saptamana asta. >:) ieii. geniala silvana.

 8. Ghici ce carte mi-am comandat? :D:D:D

  • mi-au trecut trei prin cap, dar cum Regina elfă ai câștigat-o și nu m-ai fi anunțat dacă ai fi luat Talismanul puterii – ba poate m-ai fi aunțat, dar ceva îmi spune că nu e asta -, rămâne Cântec de gheață și foc și mai exact Urzeala tronurilor :X :X :X

 9. Am reusit sa vizitez standul editurii Tritonic la Gaudeamus in cursul zilei de sambata, cand am putut urmari lansarea acestui volum. Se pare ca in rindul publicului inca mai sunt afinitati pentru autorii romani 🙂 Chiar daca sunt foarte tineri. Mult succes in continuare! Important e ca oferta de carte sa ajunga la cine trebuie.

  • atâta timp cât îți place să citești, citești. Nu contează dacă sunt autori români sau nu. Cine spune că nu putem scrie la fel de bine ca tipii din afară? 😀

  • și, de fapt, de ce trebuie să fie ei metrul după care măsurăm? Până și faptul că am spus „la fel de bine ca tipii din afară” sugerează că sistemul după care mă ghidez ei sunt, și nu noi. Of.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: