ȘAPTE ZILE PENTRU O ETERNITATE de Marc Levy

Prima mea carte de Marc Levy. Trebuie să recunosc că tipul ăsta are niște idei drăguțe și nu numai în romanul acesta. ȘAPTE ZILE PENTRU O ETERNITATE este o poveste clasică gen Binele împotriva Răului, dar diferit față de tot ce ați citit până acum. Dumnezeu și Lucifer fac un pariu și își trimit doi agenți – Zofia și Lucas – pe Pământ. Timp de șapte zile ei trebuie să lupte unul împotriva celuilalt, iar la sfârșit partea celui care a avut mai mare influență câștigă omenirea.
Binele și Răul au pus totul la cale în cele mai mici amănunte, dar au trecut cu vederea posibilitatea ca cei doi să se întâlnească… și să se îndrăgostească.

Levy își imaginează societatea îngerilor și a demonilor foarte amuzant. Dumnezeu și Satana stau într-un Turn, o clădire modernă, iar între ei este un perete care îi desparte, dar care poate fi mișcat când vor să comunice. Aflăm că lui Dumnezeu (căruia i se spune Domnul, Doamne și mai târziu Houston) îi plac lansările de rachete și că le privește pe un ecran mare din biroul lui poziționat, evident, în vârful Turnului. Pe Satana nu l-a descris așa de mult. I se spune Președintele și are un vocabular pe măsură.

Acțiunea cărții durează doar șapte zile. Mi s-a părut destul de ciudat detașarea cu care priveau cei doi agenți misiunea. Dacă e în joc ceva așa de mare și nu ai decât o săptămână în față, mă aștept să te chinui mai mult. Lucrurile la început merg destul de liniar, nu spun plictisitor, doar că merg. Lucas așteaptă – cel puțin la început – fiecare accident cu sufletul la gură. Se bucură când un balcon este pe cale să cadă, dar se întristează când vede că femeia din interiorul lui se întoarce în casă pentru că i-a sunat telefonul, apoi redevine bucuros când își dă seama că ar putea face, totuși, ceva victime în cădere.
Se întâlnește cu Zofia și totul începe când sparg un pahar… în șapte cioburi. Zofia adună trei, iar el patru. Și așa începe idila.
M-a impresionat cel mai mult când cei doi încearcă să se convingă să renunțe la o parte din ceea ce cred ei, Lucas ajutând un bătrânel să treacă strada și Zofia încercând să nu intervină când vede o prostituată bătutuă. Se dovedește că nu își pot nega esența, iar Lucas abandonează la jumătate, iar Zofia o ajută pe femeie.

Este o carte frumoasă, cert e că mi-a plăcut. Ar fi fost interesantă o continuare, dar… n-avem noroc:))

Titlul Românesc: Șapte zile pentru o eternitate
Titlul original: Sept jours pour une eternite

Autor: Marc Levy

Editura Românească: Trei

Editura Originală: Robert Laffont

Traducător: Marie-Jeanne Vasiloiu

Notă: + + + și jumătate (din cinci)

Reclame

2 răspunsuri to “ȘAPTE ZILE PENTRU O ETERNITATE de Marc Levy”

  1. antonia Says:

    glad you liked it
    i read it with great pleasure

  2. Wow, suna chiar foarte misto 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: