Legătură

Nu știm încă rolul pe care îl avem. Cândva, vom crede că îl știm, atunci când vom fi fericiți și împăcați cu sine. Dar nici atunci nu vom ști nimic, pentru că vom juca conform ordinelor Păpușarului. Viața nu este nici pe departe un fairytale care se termină cu au trăit fericiți până la adânci bătrâneți. Și totuși vrei să crezi că fiecare dezamăgire este parte din suma fericirii viitoare, dar trebuie să crezi atât de mult asta, să crezi că te îndrepți către așa ceva… Trebuie să crezi atât de puternic în scriitorul care îți scrie povestea, scriitor care ești câteodată tu, câteodată Împrejurarea, Coincidența, Providența, Fatalitatea. Vrei să crezi că nemernicul acela are un plan mare pentru tine și nu vrei să fii un personaj figurant.

Deci tragi și tragi ca să ajungi în acel loc pe care tu îl consideri țelul suprem. Nimic altceva nu mai contează. Este un singur drum. ALB dacă vreți. Mie mi-ar plăcea violetul, dar nu contează ce culoare are. Este punctul asupra căruia tu îți ții ochii ațintiți. Este Idealul. E Perfectul. Este singurul lucru important.

Și atunci de ce nu îți urmezi principiile? Și atunci de ce devii lucrul pe care îl criticai? Și atunci de ce cazi în aceeași capcană în care au căzut miliarde înaintea ta? Vrei chiar atât de mult să faci parte din turmă? Știi că peștii vii merg împotriva curentului. De ce îți pasă? De ce nu ești deasupra? Pentru că te-ai încrezut prea mult în puterile tale? Pentru că ai vrut să vezi cum e? Pentru că naivitatea ta înnăscută – pe care, de altfel, o consideri ucisă ÎNCĂ, acceptând-o doar ca pe un lucru TRECUT – ți-a spus că există fairytales? Pentru că te-ai considerat invincibil(ă)?

De ce reacționezi așa cum reacționează cei pe care îi disprețuiești? De ce nu poți renunța la un lucru pe care nu îl vrei cu adevărat? De ce nu îți poți îndrepta privirea și gândurile către ceea ce este important, în loc să îți pierzi vremea cu omologul unui spin în ocreierhinimă? De ce continui așa?

Este atât de greu să nu te simți trădat, deși ȘTII și ȘTII că lucrurile pe care le gândești sunt stupide și născute din ceva care nu poate să dureze… pentru că nu! merită! De ce îi vezi pe alții trădând? DE CE TE MIRĂ ASTA? De ce credeai că noul început înseamnă perfecțiunea? De ce nu te debarasezi de acest concept? De ce te miră încă meschinăria? De ce te miră încă indiferența? De ce te miră încă răutatea gratis? De ce te miră încă falsitatea?

Este UȘOR să îți accepți trecutul când privești ca spectator asupra evenimentelor care NU TE MAI AFECTEAZĂ. Trebuie să ți-l accepți, asta nu este o problemă. Dacă nu o faci, te negi pe tine. Dar este atât de GREU să-ți poruncești și să înțelegi că rațiunea este singurul lucru care ne va salva. Este GREU să crezi că fiecare rău are o reacțiune în bine, când te gândești că poate acel rău este chiar reacțiunea unui ceva, astfel încât nu mai poate exista o altă reacțiune. Este atât de GREU să schimbi ceea ce gândești, știind că este greșit.

De ce ai picat din nou în capcană? De ce nu ai putut încă să ieși, deși știi că POȚI ieși? De ce ți-ai pierdut atât timpul? Acceptă-ți trecutul. Schimbă viitorul. Urmărește țelul. Nimic altceva nu contează. Ucide micuța chestie care și-a găsit vocea și care îți poruncește, eclipsând creierul. Dă-o hrană la câini. Scapă de ea. Nu contează cum. Arde-o. Crucific-o. Îneac-o cu opusul ei. Stranguleaz-o. Orice. Nu ai nevoie de ea. Deloc. Omul nu are nevoie de ea. Bagă-i un țăruș în inimă. Otrăvește-o. Scoate-o din priză. Toarnă acid. Aruncă un bloc peste ea.

r.i.o.t.

Anunțuri

9 răspunsuri to “Legătură”

 1. Fakey Says:

  Incredibil , nu stiu cum ai reusit dar chiar e o perioada in care avem nevoie de ceva de genu’ :)) in primu rand FELICITARI ! imi place la nebunie cum ai pus problema 🙂 si ai 100% dreptate.. prin tot ce ai scris.. e aspectu’ de turma si naivitatea innascuta .. :/ anyway .. pe langa FELICITARI si un Mersi ;;) este foarte bine venit 😀 !

  • mă bucur că ți-a folosit la ceva. Ar fi fost mai ok dacă nu ar fi avut la ce să îți folosească. Nicio problemă asupra căruia să lucreze 🙂

 2. De ce? De ce? Mereu aceeaşi întrebare şi acelaşi răspuns stupid şi simplu: pentru că uneori suntem prea slabi pentru a face ABSOLUL TOT ceea ce trebuie ca să obţinem ce vrem. Credem că suntem morali, cand ne inceam in moralitate, ca suntem mai buni, cand de fapt ne devoram intre noi pentru putere. Tocmai de aia ne e atat de greu sa ne ridicam: pentru ca noi credem ca putem inca schimba ceva cu frumosul… NU SE POATE!
  Gata, sper sa nu te supere ce am spus…

  • nu prea ai prins ideea. Aș spune 50% Prima parte cu ideea că suntem prea slabi pentru a face absolut tot ceea ce trebuie ca să obținem ce vrem.
   Dar este vorba de incapabilitatea de a-ți controla gândurile, prostia continuând în ceva greșit și răutatea fără niciun scop. Genul de răutate care te-ar revolta și pe tine, sunt sigură.

   • Am prins ideea. Chestia e ca daca ai gandi la rece in orice situatie si ai avea mereu un scop precis, care sa nu depinda de sentimente – adica sa faci orice pt a obtine ceva, sa nu te lasi influentat – nu am mai face greseli!

   • gata, ai prins ideea.

 3. Patty Says:

  Paste fericit Silvana! :]

 4. este fairytale*.
  uite asta.

 5. la versuri, de fapt. dar si melodia e foarte tare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: