Din jurnalele Stăpânului Întunericului

22 decembrie este ziua cea mai scurtă din an (în emisfera nordică). Cu alte cuvinte, Stăpânul Întunericului (recte eu) câștigă încă o bătălie în războiul cu Stăpânul Luminii (și pierde o alta pe cealaltă parte a planetei – nu degeaba se spune atenție la detalii!). Un singur cuvânt: Echilibru! Servitorii mei sunt mult mai capabili, mai inteligenți, mai vicleni, mai calculați. Binele în sine este moale, naiv, chiar și Stăpânul Luminii a fost așa mai demult și știu că nu are pretenția de la cei cu câteva sute de ani de experiență să transpire ingeniozitate. De ce? Pentru că știe că, orice s-ar întâmpla, are noroc. Echilibrul nu poate fi stricat. Nimic din ce am făcut eu până acum nu l-a schimbat, ceea ce nu m-a împiedicat totuși să continui să încerc. Uneori am impresia însă că Marele Creator Al Universului ar privi-o (pe Lumină) cu mai multă îngăduință și i-ar da o mână de ajutor, lucru fundamental INTERZIS. Uneori, din cauza implicării Lui sau doar așa, dovedește o intuiție frustrantă, iar asta îmi demonstrează încă o dată că matematicile nu pot rezolva corect ecuațiile care conțin variabile din acelea precum o roată care se strică pe drum, un fir care se uzează sau un blocaj în trafic.

Însă am pornit de la solstițiu. Ce voiam să spun este că m-am prins cum stă treaba. După milioane de ani de existență fără vreo victorie semnificativă (ok, erele glaciare sunt o excepție, alea chiar au fost bune), în fiecare an câștigând și pierzând câte o bătălie… am început să mă plictisesc. Nimic nu a mers. Până în ziua când a venit puștiul ăla și mi-a dat o idee absolut genială prin simplitatea ei. Într-un final, Echilibrul vine în sprijinul meu. Totuși, după atâtea eșecuri, parcă privesc neîncrezător.

Știu că se spune că într-un final toate vor fi bune și frumoase și Lumina va veni pe pământ, însă… nu o cred. De ce? De Echilibru. Milioane de ani m-am chinuit să îl modific. Să luăm ca exemplu pe omologii noștri duali, Binele și Răul. De fiecare dată există o Renaștere pentru un Ev Mediu. Acțiunea cere o reacțiune. Se mai numește și Karma. Conform acestui principiu, lumea ar trebui să stagneze, dacă oricărei acțiuni de-a părții negative i se opune o reacțiune a părții pozitive. Paradox! Merge mai departe. Și este nevoie doar de o privire în jos (sau în sus, după caz) să vă dați seama de asta. Pentru cineva care a văzut-o născându-se, este clar că tipii ăștia care o populează tot evoluează.

Așa că m-am gândit: De ce se merge mai departe, când negrul e anulat de alb și albul de negru? Poate că prin însăși acțiunea negrului, jucărioarele astea numite oameni se mobilizează și încearcă să-l curețe, transformându-l cât de cât în alb. Lumea merge mai departe. Răul, spre deosebire de Bine, ține să se propage cu mult mai multă râvnă. Binele, sfios, lipsit de dinamism, nu prezintă interes. Am putea spune că este leneș. Așadar… dacă Răul s-ar opri și acțiunea celor doi poli ar fi anulată (pentru că așa cum am spus, Binele este leneș, deci nu face nimic), atunci lumea nu ar mai merge mai departe. Scuză-mă că mă repet, dar încerc să clarific de tot lucrurile, să fiu sigur că nu fac o prostie. Revenind, Echilibrul s-ar strica, în sfârșit.

Ceea ce constat abia acum, după milioane de ani de evoluție și datorită puștiului ăluia, este că acțiunile mele negative au avut întotdeauna reflexe pozitive. Așa că m-am hotărât. Cum Stăpânul Luminii nu mă poate învinge prin vechile metode, iar eu pe el nici atât, cum porcărioarele alea siropoase și himerice cu venirea Luminii nu există, deci Echilibrul îmi păzește spatele în acest minunat plan grandios (o să vedem cât anume din el voi spune că a fost ideea puștiului), atunci eu nu mă mai implic. Lipsa mea va genera un bine exagerat, care va strica Echilibrul, ceea ce este exact ce vreau.

Să vedem cum o rezolvă pe asta.

 

 

Anunțuri

4 răspunsuri to “Din jurnalele Stăpânului Întunericului”

 1. magykhurin Says:

  Superb:X:X Si plin de logica. cum reusesti? ca si eu creez povesti fantastice, dar tu obtii asa ceva pornind de la idei reale…

 2. Vlad: Danke 😀
  Razvan: logica pe care o am când scriu îmi lipseşte de multe ori când vorbesc. Se compensează:))

 3. Aşa si Stop ! Ă ca prezentare , sunt eme , si din nou mi-am dat ochii peste cap datorită celor doi ( old storie).
  Deci, textul tău , de la cap la coadă , da m-a surprins , că în logica nelogică ce-o urmăreşte mă duce cu gândul la nişte amintiri.
  Din prea mult bine va răsări acel întuneric … dacă o iei aşa ,cum ar fi posibil ? Luând din perspectiva echilibrului descris , acesta n-ar mai exista si Haos!
  Totuşi cele două nu pot exista una fără alta ,completarea reciprocă in perfecţiunea imperfectă s-ar distruge… şi atunci ce noimă mai are planul Întunericului , asta nu l-ar pune si pe el in pericol de disparitie , moarte si uitare totală ? Sau ce-ar însemna , că Lumina se va trezi si va încerca să facă ceva ? Nu pt că asta ar însemna mai mult bine şi aceasi iminenţă, deci va încerca sa-si piardă existenţa pt puţin(citez „să fie mai leneşă decât este”)ca să egaleze nepăsarea prezentată de Întuneric ? Sau …(încă nu m-am pierdut în gânduri) presupunem scena în care Lumina va sta în genunchi implorând Întunricul să-şi reia locul ? imaginea asta e prea imposibil de imaginat, asta ar însemna din nou Moarte. În plus , Echilibrul ar permite ca măcar asta să se întâmple ? În fine , dacă El nu intervine atunci marja de eroare a Întunericului e 0,01 % ( dar pt că asta nu se va înâmpla) nici măcar începerea puneri în practică a planului Întunericului nu are nici o logică. ( oricum cuvăntul ăsta e un paradox ce depinde de perspectivă şi de unghiul privit)

  Ă ca apropo , am auzit multe poveşti despre tine 😀 de la cei doi(toate de bine:*). Aşa si pt că atenţia a mi-a fost captată am să mai trec pe aici cât de des.Şi ca un post scriptum , ţin locul lui vlad (http://vladyblog.wordpress.com/)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: