Top 10 cărți 2009

Așa va fi în fiecare an, câte o pagină, câte un top al acelui an:)

 1. IUREȘUL SĂBIILOR – ghiciți de cine – hmm, parcă a fost mai bună decât Festinul. A fost mai mult acțiune și aproape că am memorat primul paragraf din primul capitol cu Jaime din a doua carte… și Nunta… de ce? Da, nu a gândit când i-a insultat pe Frey așa, dar să plătească chiar prețul ăsta?
 2. FESTINUL CIORILOR – ghiciți din nou – și acum ce? Așteptăm A Dance With Dragons? Cum poate să termine în halul acela capitolele? Brienne, Arya, Jaime, Cersei! Daenerys! CUMPLIT!
 3. GAZDA – Stephenie Meyer – a avut noroc că a fost citită anul acesta și mi-a rămas încă în minte. Este o carte superbă. Nu mă așteptam să spun așa ceva despre o carte  scrisă de SM și îi iert acea epica ratare cu Amurg. Este mult peste. Te face să îți pui întrebări, îți rămâne pur și simplu în minte. Cred că încă sunt sub influența ei.
 4. MISERY – Regele – te ține cu sufletul la gură.
 5. ORAȘUL BÂNTUIT – King – dacă nu ar fi fost istoria personajelor ar putea fi rezolvată cartea în vreo 300 de pagini. Este dezvoltă enorm.
 6. NIHAL DE PE PĂMÂNTUL VÂNTULUI – Licia Troisi – a venit exact în momentul în care simțeam nevoia de un astfel de fantasy.
 7. ELANTRIS – Brandon Sanderson – incredibil cum își termină capitolele și schimbă planurile. Hai că mai am timp să citesc unul.
 8. REGINA ELFĂ – Oana Stoica-Mujea – foarte profundă. Se vede evoluția cărților, a doua mai bună decât prima (deși teoretic este o singură carte împărțită în două volume) și a treia le întrece pe toate celelalte. Mi-a plăcut mult.
 9. ÎMPĂRATUL-ZEU AL DUNEI – Frank Herbert – mai frumoasă decât Dune, cred că datorită faptului că știam deja de la început despre ce e vorba. Deși Paul era mort de mult, la fel și mama lui, Chani etc. metamorfozarea lui Leto în vierme și toate gândurile, ideile și speranțele lui cu Poteca-de-Aur au fost fascinante.
 10. HYPERION – Dan Simmons – da, poveștile se legau la sfârșit:))
 11. SFIDAREA – Suzanne Collins – cred că nu este chiar genul meu de am pus-o pe ultimul loc, dar nici nu merita să nu fie în top.
Reclame

2 răspunsuri to “Top 10 cărți 2009”

 1. sfidarea pe ULTIMUL LOC :O:O ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: